Internationella stöldligor och IT-relaterade bedrägeribrott

29 januari 2019

De internationella stöldligorna beräknas ligga bakom närmare hälften av alla bostadsinbrott. Bedrägerierna ökar kraftigt och det anmäls drygt 200 000 bedrägerier per år. Vad har dessa stöldbrott och bedrägeribrott gemensamt och hur ska de motverkas på ett effektivt sätt? Detta pratar vi om i senaste avsnittet av Larmtjänstpodden.

Den 10 januari 2019 presenterade Trygghetskommissionen, med Fredrik Reinfeldt som ordförande, sin andra delrapport om vardagsbrottslighet, denna gång med fokus på internationella stöldligor och bedrägeribrott. 

Hur jobbar rättsväsendet för att motverka dessa brott? Vad finns det för brister? Hur kan man effektivisera arbetet mot denna brottslighet? 

Gäst: Fredrik Reinfeldt, ordf, Trygghetskommissionen (fd. statdsminister) 
Programledare: Åsa Sönnerby, Larmtjänst 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet