Antikviteter/konst

Just nu söker vi
Fyra bronsskuplturer stulna på Östra Gymnasiet i Skogås

Fyra bronsskuplturer stulna på Östra Gymnasiet i Skogås

Natten mellan den 10-11 december stals fyra bronsskulpturer på Östra Gymnasiet i Skogås. Skulpturerna är tillverkade av konstnären Linnea Jörpeland. Konstverket med den nigande flickan har 3 skulpturer, enbart två av dessa blev stulna (de två vänstra på bilden). Värdet på godset uppskattas till 50 000 kr.

Mer detaljer
Porträttbyst av Hjalmar Branting stulen i Helsingborg

Porträttbyst av Hjalmar Branting stulen i Helsingborg

Någon gång under oktober månad, okänt när, har en porträttbyst av Hjalmar Branting stulits från sitt monument i Folkets Park/Sundspärlan i Helsingborg. Porträttbysten är tillverkad av brons och är ca 60cm hög. Den har skulpterats av konstnären Carl Eldh, känd bl.a. för Brantingsmonumentet på Norrmalmstorg i Stockholm.

Mer detaljer
Polisen söker efter ägare till byst i brons, Helsingborg

Polisen söker efter ägare till byst i brons, Helsingborg

Polisen i Helsingborg efterlyser ägare till en byst i brons förställande en man. Bysten är ca 1 m hög och på bystens högra sida anges konstnärens namn, N Mölleberg. Detta är en svensk skulptör, teknare och grafiker vid namn Nils Hjalmar Möllerberg 1892 - 1954. Är det någon som vet något om bysten ring vårt larmnummer 020- 325 325.

Mer detaljer
Stöld av Konstglas 2015-05-19

Stöld av Konstglas 2015-05-19

Från en affär i Stenungsund har tjuvar tillgripit en glasskulptur. Skulpturen är gjord av Bertil Vallien och är i form av en båt, längd 112 cm, vikt 19,8 kg. I båten ligger en figur/person. Verket är märkt med serienummer 7530827. Skulpturen är värderad till ca 300 000 kr. Vet du något om stölden kontakta oss på 020-325 325.

Mer detaljer
Stöld av konst i Kivik

Stöld av konst i Kivik

Natten den 30 mars 2015 gjorde man inbrott i ett hus i Kivik, Skåne, och stal konst av betydande värde. Vid stölden stal man: -"Snake" målad i pastell och "Palm" i akvarell av Howard Hodgkin. -"Periscope, Red Yellow, Blue" Nr 18/88 litografi och "Red Yelllow Blue" etsning av Jasper Jones. - "Stick man" Nr 20/27 litografi och Space head", Nr 22/25 litografi av Borofsky. - "I staden"orginalmålning av Marie-Louise Ekman. - "Christmas" nr 6 C-print mounted on Perspex och "Mastery" av Nathalia Edenmont. - "Danseurs et musician, Bloch 939" Nr 50 gravyr på linoliumtryck av Picasso. - "Fashion Plate" ,Nr 28/70 och "Meninas" etsning av Hamilton - "Eddie in the desert" original, blandteknik collage av Fahlström. - Orginalmålning av Carsten Regild. - 7 blad av konstnären Peter Blake. Vid stölden tog man även ett ånglok (samlarobjekt) i metall som väger 65 kg och är 150 cm lång. Därutöver kom man över ljusstakar, arvegods och skulpturer.

Mer detaljer
Glömt lösenord
Du har missat att fylla in ditt användarnamn Lösenordet var tom

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här